Lezing verduurzaming monumenten

Op woensdag 30 augustus is er een avond gehouden over de verduurzaming van Monumenten.

Hieronder zijn de presentaties beschikbaar

 

BOEi (R. Tersmette)

Wilhelminaweh (P.Noe)

Erfgoed en duurzaamheid (M. Andela)

Tersmette Masterclass Monument Wageningen 2023
PDF – 1,6 MB 114 downloads
P Noe 30 Augustus 2023 Klein
PDF – 500,0 KB 125 downloads
2 Andela Rhenen Wageningen 2023 Lr
PDF – 8,4 MB 114 downloads

Duurzaamheidsscan monumenten

Het Gelders genootschap heeft een scan gemaakt naar de mogelijkheid tot verduurzaming van monumenten in de gemeenten Aalten,  Oost Gelderland en Winterswijk. Goed nieuws, er kan heel veel en ook een goede voortgang in label is mogelijk.

 

 

E Scan Fact Sheet Downloaden 1
PDF – 2,2 MB 268 downloads

Boek De Westberg verschenen

Op 26 april 2022 is het boek “De Westberg, een monumentaal Wagenings erfgoed” aangeboden aan burgemeester Floor Vermeulen en professor dr. Hans Renes. Het boek is geschreven door Eric van Dorland, Freerk Wiersum, Hans Dobbe en Cis van Vuure. Het is het veertiende boek in de Historische Reeks van HV Oud Wageningen. Voor meer informatie klik hier.

Heemschut Gelderland nieuwe deelnemer NEW

Op donderdag 17 februari j.l.  tijdens de bijeenkomst in de Bevrijdingskerk over de fondsenwerving voor de vestigingvisie, ondertekende voorzitter Maud Arkesteijn van Heemschut Gelderland de samenwerkingsovereenkomst met NEW. Zie ook de link 

De bijeenkomst werd goed bezocht en vraagt om een daadkrachtig vervolg.

Erezilver voor initiatiefnemer NEW Bart van Aller

Bart van Aller heeft op 8 oktober 2021 het Erezilver van de stad Wageningen ontvangen voor zijn nimmer aflatende inzet voor het erfgoed van zijn geboortestad. Burgemeester Floor Vermeulen prees Van Aller voor zijn enthousiasme en daadkracht. Meest in het oog springend zijn de herstelde winkelgevels in de Hoogstraat, de muurreclames en historische straatnaamborden, maar Bart was ook de initiatiefnemer van het Netwerk Erfgoed Wageningen.

Het vuur van de vrijheid

Op 19 september is in Hotel de Wereld het stripboek “Het vuur van de vrijheid” gepresenteerd. Hoofdpersoon is Sjoerd de Vrij, een reporter van Radio Herrijzend Nederland die bij de capitulatieonderhandelingen in Hotel de Wereld aanwezig is geweest. Het boek beschrijft zijn rol gedurende de oorlog en de capitulatie, maar ook de jaarlijkse herdenking daaraan met Vrijheidsvuur en Bevrijdingsestafette. Bij de presentatie waren de dochters van de Vrij aanwezig. Het boek is geschreven door Jelle de Gruyter en Wim Huijser en getekend door Eric Heuvel.